Zuidweg Nieuws
19 September 2016
BBZ-krediet
Deze maand belichten wij de vier fases van financiële problemen bij ondernemers van de eerste signalen tot faillissement. Deze week kijken wij naar fase 3: het aanvragen van herfinanciering door een BBZ-krediet bij de gemeente. In deze fase kan de ondernemer niet meer alleen uit de schulen komen. De schuldeisers kloppen aan de deur en vaak wordt er aangeraden om met het bedrijf te stoppen. Maar is dat echt noodzakelijk? Meestal niet! Als het bedrijf levensvatbaar is, is een herfinanciering door de gemeente mogelijk. Maar wat is een BBZ-krediet precies? Wat zijn de voorwaarden voor een BBZ-krediet? Wat betekent levensvatbaarheid?
Video: De stap naar de gemeente - levensvatbaarheid
en herfinanciering
Stoppen of doorgaan? Hoe weet de ondernemer of het bedrijf levensvatbaar is of niet? Wat zijn de opties voor herfinanciering door de gemeente? Jacqueline Zuidweg geeft antwoord. 
Ga naar de video >>
Column: De uitvoering van het BBZ anno 2016
door Yvonne Tiemens
De column van deze week is gericht op zowel ondernemers als gemeenten. Voor de ondernemer belicht Yvonne Tiemens de wettelijke achtergrond van de BBZ-regeling en het potentieel van herfinanciering. Voor gemeentes gaat zij in op hoe zij de BBZ-regeling bekender kunnen maken en beter kunnen inspelen op de behoeftes van de ondernemer.
Lees de column >>
Podcast New Business Radio Te gast: Yvonne Tiemens
Deze week gaat Jacqueline Zuidweg in gesprek met Yvonne Tiemens, juridisch beleidsmedewerker Werk en Inkomen bij de Gemeente Deventer. Het BBZ-krediet biedt grote kansen. Het is daarom belangrijk om ondernemers over deze vorm van herfinanciering te informeren. Yvonne geeft uitleg over de BBZ-regeling en de voorwaarden. Zij moedigt de ondernemer met financiële problemen aan om zich vooral te melden bij de gemeente.
Ga naar de podcast >>
Bezoek ons op Social Media
Bezoek ons op Twitter en LinkedIn waar wij u regelmatig informeren over belangrijke onderwerpen voor ondernemend Nederland
Klik op de icoontjes
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: 035 - 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn