Zuidweg Nieuws
26 september 2016
Faillissement
Deze week belichten wij de vierde fase van financiële problemen bij de ondernemer: het faillissement. Als schulden zo hoog worden dat er geen uitzicht meer op betaling is en de druk door schuldeisers ondraaglijk is geworden, vragen ondernemers vaak het faillissement aan. Ze zien dit als laatste optie om zich te bevrijden van hun schulden. Dit is vaak geen oplossing! Zeker niet als de ondernemer een ZZP'er is en de schulden groter zijn dan de bezittingen. In dat geval herleven de schulden na faillissement.
Video: Faillissement
Is het faillissement echt de oplossing voor problematische schulden? Wij zeggen altijd: Failliet, beter van niet! Voorkom jarenlange aansprakelijkheid door minnelijke schuldsanering of WSNP.
Ga naar de video >>
Column: Faillissement door Erik Boerma
In de column van deze week belicht Erik Boerma, vice-president van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, het aanvragen van het faillissement door de ondernemer. Het grootste probleem hierbij is dat ondernemers het faillissement meestal zonder verdere planning aanvragen. Dit kan risicovol zijn, omdat de schuldeisers na het faillissement vaak weer actief worden. Erik legt uit wat de belangrijkste punten voor een plan van aanpak zijn.
Lees de column >>
Podcast: Erik Boerma te gast bij Jacqueline Zuidweg
In onze podcast van deze week deelt Erik Boerma, vice-president van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, zijn ervaringen met failliete ondernemers en zijn inzichten over het omgaan met schulden. Erik legt uit wat ondernemers met financiële problemen kunnen doen om het faillissement te voorkomen. Belangrijk daarbij is vooral eerlijk naar de eigen situatie te kijken, snel in actie te komen en competente adviseurs in te schakelen.
Ga naar de podcast >>
RTL-Z Money Talks: Faillissement
Op vrijdag 23 september was Jacqueline Zuidweg te zien als gast bij RTL-Z "Money Talks". Ze werd uitgenodigd als deskundige op het gebied van faillissementen en gaat daarover in gesprek met presentatrice Eilianne Kuepers. In deze uitzending wordt Mike Emmelkamp geïnterviewd. Hij heeft in  2012 met onze hulp een doorstart gemaakt met zijn modezaak “Siempre” in Almere.
Bekijk de uitzending >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: 035 - 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn