Zuidweg Nieuws
6 juni 2017
Hoe helpt de overheid burgers met schulden?
Deze maand belichten wij het onderwerp schulden. Deze week gaan wij in op de rechten van burgers met schulden. Als je schulden hebt die je niet meer kunt betalen, kun je altijd terecht bij je gemeente. 
Video: Gemeenten en burgers met schulden
De schuldenproblematiek is een essentieel onderdeel van het armoedebeleid van de overheid. In deze video legt Jacqueline uit hoe gemeenten mensen met schulden helpen. 
Naar de video >>
Column: "Schuldhulpverlening in bedrijf" door Martijn Schut
"Ik weet het nog goed, begin 2015, toen mijn eerste factuur betaald werd. Een indrukwekkend bedrag werd op mijn zakelijke rekening gestort. Ik moet eerlijk zeggen dat ik snel een gave vakantie heb geboekt. Maar vrij snel kwam ook het besef, dat ik over dat mooie bedrag elk kwartaal BTW moet afdragen. Oh, en ik moet wat opzij zetten voor mijn pensioen. Maar hoeveel eigenlijk? Hoe oud zal ik worden? ..."
Lees verder >>
Kerckebosch Congres: 
Ondernemers met schulden
Kom naar het congres "Ondernemers en schulden" op 15 juni in Bunnik en verkrijg de nieuwste kennis op het gebied van schuldhulpverlening!

Dagvoorzitter:
Annemarie van Gaal

Sprekers:
O.a. Jannie van den Berg, Eric Boerma, Jan de Haan, Nadia Jungman, Jaap van Mourik, Tony Tuerlings, Ingrid Wakkee, Marion Weijers en Jacqueline Zuidweg

Datum: Donderdag 15 juni 2017
Locatie: Postillon Hotel, Bunnik
Tijd: 9.00 - 17.00 uur
Lees meer >>
Podcast: Schuldhulpverlening bij de gemeente
Onze gast van deze week is Martijn Schut, projectleider en interimmanager bij overheden en organisaties in het brede sociaal domein (Wmo, Jeugd, Werk & Inkomen). Hij is expert in armoedebeleid en legt uit hoe schuldhulpverlening bij de gemeente werkt. Hij moedigt gemeenten aan om schuldhulpverlening meer onder de aandacht te brengen, aangezien nog steeds te veel mensen niet weten dat ze hier recht op hebben.
Naar de podcast >>
Geldboek voor Ondernemers
De 2017 editie van het Geldboek voor Ondernemers is gepubliceerd! Het Geldboek voor Ondernemers is een samenwerking tussen de Kamer van Koophandel, het NIBUD en Zuidweg & Partners. In dit boek vinden ondernemers alle financiële kennis die zij nodig hebben om hun geldzaken succesvol te regelen. 

Het Geldboek is gratis en digitaal! 
 Gratis download hier! >>
Volg ons op Social Media!
Volg ons op Twitter en LinkedIn, waar wij je regelmatig informeren met belangrijk nieuws voor ondernemend Nederland!
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: 035 - 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn