Zuidweg Nieuws
19 juni 2017
Voorkomen van schulden
Iedere ondernemer kent goede en slechte tijden. Wanneer het goed gaat met je bedrijf, is het uiteraard belangrijk om extra geld te reserveren voor als het eens minder gaat. Maar wat als je dat nu niet hebt gedaan? Deze week belichten wij wat je kunt doen om financiële problemen te herkennen en nog beter, te voorkomen.
Video: Vroegsignalering van schulden
Om schulden te voorkomen, is het belangrijk om financiële problemen in een vroeg stadium te herkennen. Luister ook goed naar de signalen vanuit je omgeving. De boekhouder, bank en zelfs de Belastingdienst signaleren financiële problemen vaak eerder dan de ondernemer zelf. 
Naar de video >>
Column: Voorkom financiële problemen en spaar!
"Financiële problemen hebben veel impact op het leven van mensen. Zo is bekend dat mensen die schulden hebben veel stress ervaren en vaker ziek zijn. Werknemers met financiële problemen zijn onder andere minder arbeidsproductief, vaker ziek en hebben vaker ongevallen. De impact op het leven van een ondernemer met financiële problemen zijn (tot nu toe) niet onderzocht. Je mag aannemen..."
Lees verder >>
Gelboek voor ondernemers
De 2017 editie van het Geldboek voor Ondernemers is gepubliceerd! Het Geldboek voor Ondernemers is een samenwerking tussen de Kamer van Koophandel, het NIBUD en Zuidweg & Partners. In dit boek vinden ondernemers alle financiële kennis die zij nodig hebben om hun geldzaken succesvol te regelen. 

Het Geldboek is gratis en digitaal! 
Download hier >>
Podcast: Vooruit plannen
Onze gast in deze podcast is Tamara Madern, lector Schuldpreventie en Vroegsignalering, Zelfstandig onderzoeker en adviseur. Tamara legt uit waarom een financieel gezond gedragspatroon noodzakelijk is om financiële problemen te voorkomen. Wanneer er schulden ontstaan, is het moeilijk om niet dieper in de schulden te raken. Dit is vaak het gevolg van een slecht overzicht van de financiële situatie. 
Naar de podcast >>
Vier op de 10 ZZP'ers betalen geen inkomstenbelasting?
In Radio EenVandaag gaat Suzanne Bosman in gesprek met Jacqueline Zuidweg en financieel journalist Martin Visser over wie die groep zzp'ers eigenlijk is. Profiteren zij van het systeem of zijn ze er juist de dupe van. Jacqueline ziet de armoede onder zzp'ers stijgen. Wat kunnen ze daar zelf aan doen en wat is de taak van de overheid hierin?
Naar de podcast >>
Social media
Volg ons op Twitter en LinkedIn, waar wij jou regelmatig op de hoogte houden met belangrijk nieuws voor ondernemend Nederland!
Volg ons >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: 035 - 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn