Zuidweg Nieuws   
31 juli 2017

Alternatieve financiering 
Ondernemers ontkomen er bijna niet aan: geld lenen. Naast geld lenen bij de bank maken jaarlijks duizenden ondernemers gebruik van een alternatieve financiering. Wil je weten wat voor alternatieven er zijn en hoe je hier gebruik van maakt? Deze week geven wij meer informatie over crowdfunding. 
Video: crowdfunding 
In deze video legt Jacqueline uit wat crowdfunding is en voor welke ondernemers het geschikt is. Crowdfunding is nog maar kort bekend in Nederland en komt oorspronkelijk uit Amerika. Wil je meer informatie over crowdfunding en de vormen van crowdfunding die er zijn? Kijk dan naar de video. 
Naar de video >>
Column: ondernemen met jouw crowd
"Douw&Koren helpt sinds 2011 klanten om de weg naar hun crowd te vinden. We maakten de afgelopen jaren meer dan 400 crowdfunding campagnes. De kracht is om jouw crowd echt te leren kennen en samen met jouw crowd te gaan ondernemen, bouwen, maken, funden en nog veel meer..." 
Naar de column >>
Strenge regels rond crowdfunding 
De regels rondom crowdfunding worden aangescherpt, zo maakte de Autoriteit Financiële Markten (AMF) onlangs bekend. Investeerders zouden hun risico's volgens de toezichthouder niet goed kunnen inschatten. Ze moeten in korte tijd een beslissing nemen over heel veel geld, wat de AFM als een groot risico ziet. 
Lees meer >>
De zomer is begonnen 
De zomer is nu echt begonnen. Wij wensen je een mooie tijd, met veel inspiratie. Namens Zuidweg & Partners: een hele fijne vakantie toegewenst. 
Podcast: Douw&Koren 
Te gast in deze podcast is Gijsbert Koren, medeoprichter van Douw&Koren crowdfunding agency. Douw&Koren is sinds 2011 's werelds allereerste crowdfunding adviesbureau. Wil je meer weten over hoe je een crowdfundcam-pagne opzet en hoeveel geld je hier mee zou kunnen ophalen? Luister dan naar de podcast. 
Naar de podcast >>
Vrouwen zijn beter in crowdfunding
PwC en The Crowdfunding Center hebben twee jaar onderzoek gedaan naar crowdfunding en daaruit een interessante conclusie getrokken: crowdfunding campagnes die werden geleid door vrouwen waren 32% succesvoller in het bereiken van hun doelen dan de campagnes van de mannen. In het artikel lees je meer over de redenen daarvan!  
LLeeLees meer >>
Wist je dat...
De Zuidweg Nieuwsbrief vanaf nu tweewekelijks zal verschijnen? Natuurlijk zoals je gewend bent boordevol interessant nieuws, video's, columns en podcasts.
Volg ons op social media!
Volg ons op Twitter en LinkedIn, waar wij jou regelmatig op de hoogte houden van belangrijk nieuws voor ondernemend Nederland!
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn