Zuidweg Nieuws
11 september 2017
Alternatieve financiering: Business Angels
Wat als de bank nee zegt? Waar ga je dan naar toe voor geld? Denk ook eens aan Business Angels. Business Angels zijn meestal oud-ondernemers die eigen vermogen investeren in bedrijven in ruil voor een minderheidsaandeel. In deze nieuwsbrief geven wij in samenwerking met Business Angels Netwerken Nederland meer informatie over deze vorm van alternatieve financiering. 
Video: Business Angels
In deze video legt Jacqueline uit wat informal investors, ofwel Business Angels, voor je kunnen betekenen als alternatief voor de bank. Want wat als de bank weigert om jou een lening te verstrekken? Bekijk de video en ontdek wat er nog meer mogelijk is. 
Naar de video >>
Column:
Business Angel: de reddende engel voor jouw bedrijf? 
"Naast banken zijn er tegenwoordig veel meer manieren van financiering. Iedere situatie vraagt namelijk om een andere oplossing. Denk bijvoorbeeld aan de Kredietunies, crowdfun-ding en microkrediet. En heb je wel eens van Business Angels gehoord? Bijna altijd gaat het hierbij om (ex)ondernemers die geld hebben overgehouden aan de verkoop van een succesvolle onderneming die zij ooit zelf zijn gestart of van hun ouders hebben overgenomen..." 
Naar de column >>
Zuidweg & Partners lanceert een nieuwe bedrijfsvideo!  
Er rust nog steeds een taboe op financieel falen van ondernemers. Om dit bespreekbaar te maken en ondernemers eerder in actie te laten komen, heeft Zuidweg & Partners een video ontwikkelt. Deel deze video zodat we samen veel zakelijk en persoonlijk leed tijdig kunnen voorkomen. Klik hieronder op de link voor de video. 
Naar de video >>
Podcast: Business Angels Netwerken Nederland
Te gast in deze podcast is Harry Helwegen, voorzitter van Business Angels Netwerken Nederland. Deze vereniging vertegenwoordigt meer dan 5000 Business Angels in Nederland. Ben je benieuwd wat de leden van de vereniging voor jou kunnen betekenen? Luister dan naar de podcast. 
Naar de podcast >>

Uitnodiging:
20 september: bijeenkomst over vroegsignalering 

Woensdag 20 september a.s. organiseert de Gemeente Hoorn, Ondernemersklankbord en MKB Doorstart een bijeenkomst met als thema 'Vroegsignalering'. Centraal tijdens deze bijeenkomst staat de vraag hoe ondernemers in Hoorn die (financiële) problemen ervaren op tijd kunnen worden geholpen.

Datum & tijd: 
20 september, 15:30 - 18:00 uur

Locatie:
Grand Café Turf, Gedempte Turfhaven 19 in Hoorn

Aanmelden: 
Via de website van MKB Doorstart of de link hieronder: 

 
Meld je hier aan  >>

Internetconsultatie Wet homologatie onderhands akkoord ter voorkoming
van een faillissement

Het ministerie van Veiligheid en Justitie is een internetconsultatie gestart over de ‘Wet homologatie onderhands akkoord ter voorkoming van faillissement’. Deze wet moet het mogelijk maken dat ondernemers in financiële problemen hun schuldeisers een akkoord aan kunnen bieden en zo problematische schulden te herstructeren. 

 
Lees meer  >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn