Zuidweg Nieuws
25 september 2017
Alternatieve financiering: het MKB Doorstartfonds
Stel je voor: je bent ondernemer, je bedrijf is levensvatbaar, maar het zit financieel even niet mee. Je kunt nergens financiering krijgen en ook kom je niet in aanmerking voor de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). Wat nu? Stoppen of doorgaan? Voor ondernemers in Flevoland kan het MKB Doorstartfonds je helpen. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief.
Video: MKB Doorstartfonds
In deze video legt Jacqueline uit welke financieringen er nog mogelijk zijn als je bedrijf in zwaar weer verkeert. Voor ondernemers in Flevoland is er bijvoorbeeld het MKB Doorstartfonds. Bekijk de video! 
Naar de video >>
Column:
Alternatieven voor financiering: het MKB Doorstartfonds in Flevoland

"Herken je de volgende situaties als ondernemer?

•Je hebt het even moeilijk met de winst en de omzet. Onverwachte tegenvallers. De belastingdienst die geen uitstel meer duldt.
• Het zit je mee, een hele grote opdracht ligt in het verschiet. Je moet echter fors investeren om die opdracht aan te kunnen. 
•Je bent aan het innoveren, je hebt een veelbelovend concept, de aanloopkosten vragen om extra investeringen. Ook nu heb je extra geld nodig..."

 

Naar de column >>

Onze nieuwe animatievideo gemist? 
We hopen natuurljik dat je onze nieuwe animatievideo al hebt bekeken! Nog niet gezien, maar wel benieuwd hoe deze er uitziet? Klik dan hieronder op de link! 
Naar de video >>
MKB-Nederland sluit zich aan bij Betaalme.nu
Lange betalingstermijnen komen nog te vaak voor bij grote ondernemingen. MKB-Nederland strijdt er al jaren voor dat bedrijven, maar ook overheden, op tijd hun rekening aan het MKB betalen. Daarom heeft de ondernemers-organisatie zich aangemeld als partner van Betaalme.nu.
Lees meer >>
Podcast: MKB Doorstartfonds: landelijk uitrollen?

Te gast in deze podcast is Joan Algra, een van de betrokkenen bij het realiseren van het MKB Doorstartfonds. Het MKB Doorstartfonds is in 2014 door de provincie Flevoland opgericht en is specifiek voor ondernemers die wonen in Flevoland of hier hun bedrijf hebben. Joan Algra pleit er voor dat het fonds landelijk wordt uitgerold. "Zo komt er meer geld vrij om aan bedrijven in nood uit te lenen." Meer weten? Luister naar de podcast. 

Naar de podcast >>
Schuldhulpverlening? Eerst stoppen met je zaak??? 
Zelfstandigen zijn in vrijwel alle gemeenten uitgesloten van schuldhulp. Wie daar toch gebruik van wil maken, moet zijn bedrijf liquideren. "Veel zzp’ers met schulden dwing je zo de bijstand in", waarschuwt onderzoe-ker Roeland van Geuns, lector armoede interventies aan de Hogeschool van Amsterdam. Wil je het hele artikel lezen? Klik op de link hieronder. 
                                      Lees meer >>

Bijeenkomst KvK: 'Ondernemersproblemen zijn
er om opgelost te worden' 

Deze (gratis) bijeenkomst wordt georganiseerd door de KvK en vindt plaats op dinsdag 24 oktober van 19:00-21:30 uur bij het Ondernemersplein Amsterdam (De Ruyterkade 5 in Amsterdam).

Onderwerpen die aan bod komen:
• Klanten vinden en binden
• Vinden van financiering
• Oplossen van geschillen
• Behalen van voldoende winst
• Op orde krijgen en houden van de administratie 

Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie of meld je aan via onderstaande link:
Aanmelden >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn