Zuidweg Nieuws
23 oktober 2017 
Een van de meestgestelde vragen: ben ik aansprakelijk?
Zuidweg & Partners bestaat 23 jaar! De afgelopen jaren hebben we veel kennis en ervaring opgedaan in het helpen van ondernemers met schulden. In de komende nieuwsbrieven zullen we de meestgestelde vragen van de afgelopen 23 jaar met je delen. In deze nieuwsbrief staat de vraag centraal: 'ben ik aansprakelijk?'
Aansprakelijk of niet? 
Als je bedrijf in financiële problemen zit, wordt er altijd gekeken naar aansprakelijkheid. Per rechtsvorm is dit anders. Heb je een eenmanszaak als zzp'er of een Besloten Vennootschap? Hiervoor gelden verschillende regels qua aansprakelijkheid. Meer weten? Bekijk dan de video!
Naar de video >>
Column:
'Het is niet mijn schuld…'
"Wie schulden maakt, moet terugbetalen, ofwel 100% leveren betekent 100% betalen. Iedereen begrijpt dit, maar er is ook veel begrip voor de mensen die zich in een problematische schuldsituatie bevinden en wel willen, maar niet kunnen betalen..."
Naar de column >>
Het nieuwe kabinet wil huishoudens met schulden helpen!
Het nieuwe kabinet wil het aantal huishoudens met problematische schulden terugdringen. Het stapelen van boetes en malafide incassobureaus worden aangepakt. Dat staat in plannen van het aanstaande kabinet. Wil je het hele artikel lezen? Klik op de link hieronder.
Lees meer >>
Ondernemer en schulden? De gemeente Amsterdam helpt!
De gemeente Amsterdam biedt hulp aan bij schulden van (ex-)ondernemers. Het doel is dat ondernemers hun financiën weer op de rit krijgen en uiteindelijk schuldenvrij zijn. Meer weten? Lees dan hier verder.
Lees meer >>
'Incassobureaus stappen te snel naar de rechter'
Vorig jaar werden zo'n 300.000 schuld-procedures bij de kantonrechter aange-spannen. Bijna 14% daarvan door één bedrijf: Direct Pay. Marco Florijn, voorzitter van de branchevereniging voor schuldhulpverleners NVVK, vindt dat incassobureaus te snel naar de rechter stappen. "Ons rechtssysteem is zo ingericht dat je schuldproblemen eerst in overleg oplost. Pas als dat niet lukt ga je naar de rechter."
Bekijk de uitzending >>
Podcast:
Zuidweg Bedrijfsherstel ondersteunt als doorstarten mogelijk is
Te gast in deze podcast is Ralph Mallegrom,  insolventieadviseur bij Zuidweg Bedrijfsherstel. Hij vertelt hoe Zuidweg ondernemers met schulden kan adviseren en helpen bij het herstel van het bedrijf. "Helaas vragen ondernemers pas heel laat om hulp."  
Naar de podcast >>
1 op de 10 financieel kwetsbaren is zelfstandige
Van alle Nederlanders die in 2016 niet genoeg verdienden om rond te komen, was 1 op de 10 zelfstandige. Ongeveer 300.000 zelfstandigen kwamen met hun inkomen onder het bijstandsniveau terecht, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees meer >>
Tip!
Bekijk onze online budgetcursussen 
Op onze website vind je korte, informatieve video's over verschillende financiële onder-werpen, zoals boekhouding, financiële planning en andere financiële zaken waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen. Wil je meer hierover weten? Bekijk dan de cursus!
Bekijk de cursus >>
PlANgroep en Zuidweg & Partners met Schulden.nl op de Credit Expo
Op 2 november staat Schulden.nl (een initia-tief van Zuidweg & Partners en PLANgroep) met een stand (NB.22) op Credit Expo, het grootste event op het gebied van credit management in het NBC in Nieuwegein.

Schulden.nl is het nieuwe online platform,  ontwikkelt om een snellere en effectievere oplossing voor financiële problemen van particulieren en ondernemers te bieden. Schulden.nl organiseert vroegsigna-lering van schulden via schuldeisers en biedt passende hulp aan de schuldenaar. Meer info vind je op www.schulden.nl. Meer weten over de Credit Expo, klik op de link hieronder. 
Lees meer >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn