Zuidweg Nieuws
6 november 2017 
Een van de meestgestelde vragen: ben ik failliet? 
Zuidweg & Partners bestaat 23 jaar! De afgelopen jaren hebben we veel kennis en ervaring opgedaan in het helpen van ondernemers met schulden. In de komende nieuwsbrieven zullen we de meestgestelde vragen van de afgelopen jaren met je delen. Deze keer staat de vraag centraal: 'ben ik failliet?' 
Video: ben ik failliet? 
Je bent failliet wanneer de rechter het faillissementsvonnis over jou of je bedrijf uitspreekt. Het kan ook zijn dat je technisch failliet bent: dat er op papier blijkt dat je verkeert in een toestand dat je bent opgehouden met betalen. Wat doe je dan? Is het aanvragen van het faillissement bij de rechter een oplossing? Bekijk de video!
Naar de video >>
Column:
'Een faillissement hoeft niet altijd het einde van het onder-nemerschap te betekenen’ 
"Een faillissement is voor een ondernemer veelal het sluitstuk van meerdere mislukte pogingen om financiële problemen te boven te komen. Vaak zijn er dan al acties ondernomen om de omzet te verhogen, herstructurerings-pogingen gedaan en is er gezocht naar aanvullende financiële middelen..."
Naar de column >>
"Failliet gaan is niet het einde van de wereld" 
"Failliet gaan als zzp’er is altijd emotioneel", vertelt Jacqueline tijdens een interview met  ABN AMRO online. "Juist omdat een failliet verklaarde eenmanszaak niet alleen het bedrijf raakt, maar ook het privéleven. Daar komt bij dat ondernemers worden geacht stoer te zijn en successen te boeken." Wil je
het hele interview lezen? Klik dan hier!
Naar het interview >>
MKB Doorstart gaat verder als MKBDoorgaan.nl  
De landelijk werkende non-profit stichting MKB Doorstart gaat verder als MKBDoorgaan.nl. De initiatiefnemers, Jannie van den Berg en Jacqueline Zuidweg, zijn erg blij met de naamswijziging. "Deze naam past beter bij de doelstellingen van de stichting", aldus Jacqueline. "Wij willen graag ondernemerschap en werkgelegenheid behouden en ondernemers optimaal faciliteren in het kunnen doorgaan."

Voor meer informatie over MKBDoorgaan.nl klik je op de link hieronder. 

Naar de website >>
Podcast: Peter Bos (Wieringa advocaten) 
Te gast in deze podcast is Peter Bos, advo-caat en curator bij Wieringa advocaten. Peter treedt regelmatig op als curator in faillissementen en behartigt dan de belangen van de schuldeisers van de schuldenaar die failliet is verklaard, maar hij moet ook rekening houden met belangen van andere partijen zoals werknemers. Benieuwd naar de podcast, klik dan op de link hieronder.
Naar de podcast >>
Nuon komt mensen met schulden tegemoet 
Energiebedrijf Nuon gaat soepeler om met mensen die zijn afgesloten van gas en licht of gedwongen op zoek zijn naar een nieuwe energieleverancier. Wie met problematische schulden kampt en de energierekeningen niet meer kan betalen, hoeft in veel gevallen niet in het donker en de kou te zitten.
Lees meer >>
Tip! 
Bekijk onze online juridische begrippenlijst
Wat is een dwangakkoord? Wat houdt een beslaglegging precies in? En wat betekent finale kwijting? Ben je op zoek naar meer uitleg over de juridische termen die in de schuldhulpverlening vaak worden gebruikt? Neem dan onze handige begrippenlijst op onze website door. Meer info? Klik op deze link. 
Naar de begrippenlijst>>
NVVK schrijft brief aan nieuwe minister en staatssecretaris
De NVVK, branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, ziet uit naar de samenwerking met minister Wouter Koolmees en staatssecretaris Tamara van Ark. Dat schrijft NVVK-voorzitter Marco Florijn in een kennismakingsbrief aan de nieuwe bewindspersonen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De NVVK is blij met de aandacht voor schuldhulp-verlening en armoede in het regeerakkoord en denkt graag mee over het incassoregister, de verplichte betalingsregeling en de schuldenrechter. Klik op de link voor de brief. 
Lees meer >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn