Zuidweg Nieuws
4 december 2017 
Ondernemer en schulden? Hoe kan de gemeente je helpen?
Ondernemers vragen niet graag om hulp, willen hun eigen boontjes doppen. Maar wat als de financiële problemen zich opstapelen, bij wie kun je dan aankloppen? Denk ook eens aan de gemeente waar je woont. Zij kunnen je adviseren over de te nemen stappen. In deze nieuwsbrief staat het Zelfstandigenloket Flevoland centraal.
Video:
Wat kan het Zelfstandigen-loket Flevoland voor je doen?
Ben je ondernemer met schulden en woon je in Flevoland? Zoek je hulp bij het regelen van je schulden, maar weet je niet waar je moet zijn? In deze video legt Jacqueline uit wat het Zelfstandigenloket Flevoland voor je kan betekenen. Wil je meer weten? Bekijk dan de video! 
Naar de video >>
Column: 
'Wat een gemiste kans dat door onbekendheid met de Bbz ondernemers niet kunnen starten of moeten stoppen' 
"Ondernemers zijn de motor voor onze economie en zorgen voor groeiende werkgelegenheid in Nederland. Wat mij raakt zijn de ondernemers die, met een in de kern gezond bedrijf, hardwerkend ten onder gaan bij financiële tegenwind. Dit, terwijl er een prachtige kredietregeling is het Besluit bijstandverlening zelfstandigen 2004 (Bbz), waar een beroep op kan worden gedaan..."
Naar de column  >>
Uitnodiging:
12 december: bijeenkomst 'Financieel gezond onderne-men in Gooise Meren'
Op dinsdag 12 december organiseren de Gemeente Gooise Meren en MKBDoorgaan.nl een bijeenkomst over financieel gezond ondernemen. Er zijn verschillende situaties waarvan ondernemers wakker kunnen liggen. Daarom organiseren de gemeente Gooise Meren en MKBDoorgaan.nl een bijeenkomst om ondernemers optimaal te faciliteren en de overlevings- en groeikansen van hun bedrijven te vergroten. 

Datum & tijd:
Dinsdag 12 december 2017, 15.30 -18.00 uur.

Locatie:
Gemeentehuis Bussum, Brinklaan 35, Bussum.

Aanmelden:
Via de website van MKBDoorgaan.nl of de link hieronder. 
Meld je aan >>
Wanbetalers krijgen langer gas en licht
Mensen die hun energierekening niet op tijd betalen, worden vanaf volgend jaar minder snel afgesloten van gas en licht. Energie-leveranciers worden verplicht om wanbetalers éérst aan te melden bij de gemeentelijke schuldhulpverlening. Marco Florijn, voorzitter van de NVVK, is blij met het voorstel. "We willen mensen zo vroeg mogelijk helpen, want dan zijn de financiële problemen meestal nog te overzien.'' Meer lezen? Klik dan op de link hieronder.
Lees meer >>
Podcast:
Jannie van den Berg, Zelfstandigenloket Flevoland
Te gast in deze podcast is Jannie van den Berg, Teamleider van het Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF). Zij vertelt wat het ZLF kan betekenen voor ondernemer met financiële tegenwind. "Het ZLF adviseert en ondersteunt startende, gevestigde, oudere en beëindigende ondernemers op het gebied van ondernemerschap."
Naar de podcast >>
De Sinterklaasbank
Het zal je maar gebeuren dat de Sint stilletjes je huisje voorbij rijdt. Gelukkig is er de stichting Sinterklaasbank. Zuidweg & Partners ondersteunde ook dit jaar de Sinterklaasbank waardoor 148 kinderen van ondernemers in een traject bij Zuidweg dit jaar worden verrast met een Sinterklaascadeau. 
Meer over de Sinterklaasbank >>
Trek op tijd aan de bel, dan red je het als ondernemer wel! 
Een bedrijf in zwaar weer, dat in de kern gezond is, is goed te helpen. Als ondernemers in een vertrouwelijk sfeer hulp zoeken voor hun (financiële) problemen, is MKBDoorgaan een van de instanties waar de KvK vaak naar doorverwijst. Met subsidie van provincies en gemeenten heeft deze non-profit organisatie sinds 2014 al meer dan 700 ondernemers geholpen. Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de link hieronder.
Lees meer >>
Mensen met schulden sneller en beter helpen
De gemeente Amsterdam wil mensen met schulden in de stad sneller en beter helpen. Daarom maakte wethouder Vliegenthart onlangs afspraken met belangrijke partners zoals energieleverancier NUON, de Amsterdamse woningcorporaties en zorgverzekeraar Zilveren Kruis en CZ groep en Waternet. Als hun klanten of huurders betalingsachterstanden oplopen, dan melden zij dat bij de gemeente zodat de gemeente snel een hulpverlener langs kan sturen. 
Lees meer >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn