Zuidweg Nieuws
18 december 2017
Ondernemer en schulden: hoe kom je dan toch aan een krediet?  
Ondernemers ontkomen er bijna niet aan om schulden te maken, denk maar aan een lening bij de bank. Zolang het met je onderneming goed gaat, is er niets aan de hand. Maar wat als je de betalingsverplichtingen niet kunt nakomen en de bank weigert je een lening? Wat doe je dan? Wellicht is het Bbz-krediet dan een oplossing (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen). Dit is een lening die onder bepaalde voorwaarden aan ondernemers wordt verstrekt.  
Video: 
Wat is het Bbz-krediet en hoe kom je hiervoor in aanmerking? 
Ben je ondernemer met schulden, maar kan een nieuw krediet een oplossing zijn? De bank zegt dan vaak 'nee', maar onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk een Bbz-krediet te krijgen bij de gemeente. In deze video legt Jacqueline uit wat het Bbz-krediet is en hoe je deze kunt aanvragen. Meer weten? Bekijk de video!
Naar de video >>
Column: 
Uit de praktijk van BTBedrijfsadvies: 
"Ik had problemen met de verhuurder
en Belastingdienst door achterstanden. Inzicht in mijn bedrijf, daar ontbrak het aan… Ik stond er in 2016 financieel met mijn transportbedrijf niet best voor. Ik had problemen met mijn verhuurder en de Belastingdienst deed erg moeilijk door een achterstallige omzetbelastingschuld. Ik duwde de problemen steeds weg en dacht dat het zich wel zou oplossen..."
Naar de column >>
Tip!
Bekijk onze online budgetcursussen
Op onze website vind je korte, informatieve video's over verschillende financiële onder-werpen, zoals boekhouding, financiële planning en andere financiële zaken waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen. Wil je de cursus over belastingen bekijken? Klik dan op de link hieronder! 
Naar de cursus >>
Jacqueline Zuidweg te
gast bij 6FM in Business
Jacqueline Zuidweg was onlangs te gast in de studio van 6FM in Business om te praten over  financieel gezond ondernemen en wat de stichting MKBDoorgaan.nl voor ondernemers met financiële problemen kan betekenen. Heb je de uitzending gemist en wil je deze alsnog beluisteren? Klik dan op de link hieronder.  
Naar de  uitzending >>
Fijne feestdagen! 
Alle medewerkers van Zuidweg & Partners wensen jou en je familie fijne feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar! 

De volgende Zuidweg Nieuws verschijnt op maandag 8 januari 2018.
Podcast:
Fred Blom, BTBedrijfsadvies
Te gast in deze podcast is Fred Blom, directeur/oprichter van BTBedrijfsadvies. Fred is adviseur op financieel en bedrijfskundig gebied. Zo doet hij in opdracht van de gemeente onderzoek naar de levensvatbaarheid van bedrijven die een Bbz-krediet hebben aangevraagd. Zijn tip: bereid je goed voor als je in aanmerking wil komen voor een Bbz-krediet en maak bijvoorbeeld alvast een begroting.  
Naar de podcast >>
Ondernemer en financiële problemen? Zoek hulp!  
Als ondernemer praat je liever niet over financiële problemen. Maar het voor jezelf houden zorgt voor stress en uiteindelijk voor nog meer problemen. Zoek daarom op tijd hulp, er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Zo blijf je zelf aan zet. Wil je weten wat de KvK kan betekenen voor ondernemers in financiële nood? Klik op de link hieronder. 
Lees meer >>
MKBDoorgaan.nl helpt al meer dan 800 ondenemers! 
MKBDoorgaan.nl, voorheen MKB Doorstart, heeft inmiddels al 800 ondernemers met (financiële) problemen geholpen. De onafhankelijke en gratis dienstverlening is beschikbaar voor ondernemers in heel Nederland. Wil je meer weten over MKBDoorgaan.nl? Klik dan op de link hieronder. 
Lees meer >>
Minister ziet niks in verbod op het opkopen van schulden door incassobureaus 
Sander Dekker, de minister voor Rechtsbescherming, ziet geen aanleiding voor een verbod op doorverkoop van schulden aan incassobureaus. Dat zegt hij in antwoord op Kamervragen van GroenLinks. Volgens onder meer de NVVK, branchevereniging voor schuldhulpverleners, kopen incassobureaus de schulden op om ze daarna met harde hand te innen en daarbij hoge incassokosten te rekenen. GroenLinks vindt dat daarmee het schuldenprobleem in Nederland alleen maar groter wordt.
Lees meer >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn