Zuidweg Nieuws
8 januari 2018 
Ondernemer en schulden: wat kan de gemeente doen?
Helaas vergoedt niet elke gemeente in Nederland de kosten voor schuldhulpverlening voor ondernemers. En dat is jammer, want er zijn veel ondernemers die met schuldhulpverlening kunnen blijven voorzien in hun eigen levensonderhoud. Gelukkig zien steeds meer gemeenten de waarde hiervan in! De Gemeente Amsterdam was de eerste in Nederland die besloot de schuldhulp voor ondernemers te vergoeden. Deze gemeente staat daarom centraal in deze nieuwsbrief. 
Video:
Wat kunnen gemeentes doen voor ondernemers met schulden? 
Ben je een ondernemer met schulden en zoek je hulp bij het oplossen hiervan? In deze video vertelt Jacqueline over gemeenten die schuldhulpverlening voor ondernemers vergoeden, zoals de Gemeente Amsterdam. Meer weten? Bekijk de video! 
Naar de video >>
Column:
Ondernemer en gemeente; niet met en niet zonder elkaar… 
"Startende ondernemers zijn meer dan welkom in iedere gemeente. Het is goed voor de lokale economie en daarom wordt er fors geïnves-teerd door de gemeente. Zo zijn er allerlei startersfaciliteiten, zoals voorlichtings-bijeenkomsten, startersbegeleiding, gratis huisvesting in bedrijfsverzamelgebouwen tot aan helpen starten vanuit een uitkering..."
Naar de column >>
'Samenwerking tussen alle betrokkenen in het werkveld is noodzakelijk'
Jacqueline Zuidweg werd onlangs geïnterviewd door vakblad De Credit Manager. Ben je benieuwd naar dit interview? Klik dan op de link hieronder. 
Meer lezen >>
NUON start samenwerking met MKBDoorgaan.nl
Energieleverancier Nuon gaat samenwerken met MKBDoorgaan.nl om ondernemers te helpen die hun rekening niet kunnen betalen. Door deze bedrijven in contact te brengen met collega-ondernemers voor bijvoorbeeld coaching of financieringsmogelijkheden, wordt ervoor gezorgd dat deze bedrijven er weer bovenop komen. Zodat deze ondernemers straks weer een gezond bedrijf hebben en gewoon hun rekeningen kunnen betalen. 
Meer lezen >>
Podcast:
Haris Djojosepoetro van de Gemeente Amsterdam
Te gast in deze podcast is Haris Djojosepoetro, adviseur schuldhulpverlening bij de afdeling Ondersteuning ondernemers van de Gemeente Amsterdam. Wil je weten wat deze gemeente kan betekenen voor ondernemers met schulden? Luister dan naar de podcast!  
Naar de podcast >>
NVVK-nieuws:
Nieuwe Insolventieverorde-
ning (EU) 2015/848 betreffen-de insolventieprocedures   
Er is een nieuwe Insolventieverordening (EU). De Verordening (EG) nr. 1346/2000 betref-fende insolventieprocedures verviel afgelopen zomer. De nieuwe Insolventieverordening (herschikking) (Verordening (EU) 2015/848 betreffende insolventieprocedures) is inmiddels ingegaan. Deze zijn sterk vergelijkbaar. Meer lezen? Klik op de link hieronder. 
Meer lezen >>
Help ons het taboe op financieel falen te doorbreken!
Er rust nog steeds een taboe op financieel falen van ondernemers. Ook in 2018 probeert Zuidweg & Partners dit bespreekbaar te maken en ondernemers eerder in actie te laten komen. We hebben hiervoor speciaal een video ontwikkeld.  

Help ons en deel deze video zodat we samen veel zakelijk en persoonlijk leed tijdig kunnen voorkomen!  
Naar de video >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn