Zuidweg Nieuws
22 januari 2018 
Ondernemer en schulden: hoe kan de gemeente Amsterdam helpen? 
De gemeente Amsterdam was een van de eerste gemeenten in Nederland die besloot schuldhulp voor ondernemers te vergoeden. Deze gemeente biedt hulp bij schulden aan ondernemers én ex-ondernemers, zodat zij hun financiën weer op de rit krijgen. Wil je weten wat de gemeente Amsterdam kan doen voor ondernemers? Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. 
Video:
Wat kan de gemeente Amsterdam doen voor ondernemers met schulden?
In deze video geeft Jacqueline antwoord op de vraag wat je moet doen als je als ondernemer in Amsterdam woont en je in de financiële problemen zit. Wil je meer informatie, bekijk dan de video!
Naar de video >>
Column: 
De gemeente Amsterdam ondersteunt ondernemers
"Als je onderneemt heb je vast wel eens vragen als: wat is de juiste volgende stap? Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Hoe kan ik mijn bedrijfsvoering verbeteren? Of heb je weleens financiële zorgen? Ben je ondernemer en woon je in Amsterdam? Kom dan eens langs voor een adviesgesprek. De gemeente Amsterdam kan altijd wel iets voor jou betekenen, zoals financiële ondersteuning, coaching, advies en schuldhulpverlening..."
Naar de column >>
Oproep:
Laat de Tweede Kamer weten hoe jij denkt over de hulp voor mensen met schulden! 
Bijna één op de vijf Nederlandse huishoudens heeft te maken met schulden. Daarom willen de Kamerleden van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid de komende tijd extra aandacht besteden aan dit onderwerp: hoe krijgen mensen schulden, hoe kan dat worden voorkomen en wat is de invloed van schulden op het leven van mensen?

Laat aan de Tweede Kamer weten hoe jij denkt over de hulp voor mensen met schulden. Dat kan door een mailtje te sturen naar schulden@tweedekamer.nl.

Wil je meer informatie, klik dan op de link hieronder.
Lees meer >>
Het Geldboek voor Ondernemers is vorig jaar 222.048 keer gedownload!
Zuidweg & Partners werkt - samen met andere partijen - al jarenlang mee aan het Geldboek voor Ondernemers. We zijn er dan ook trots op dat dit handige naslagwerk over geldzaken voor startende ondernemers vorig jaar 222.048 keer is gedownload, in 2016 was dit nog slechts 90.000! Mooi om te zien dat we met dit boek meer ondernemers dan ooit hebben weten te bereiken én ondersteunen over financiële zaken! 
Download het Geldboek >> 
Podcast: 
Haris Djojosepoetro van de gemeente Amsterdam
Te gast in deze podcast is Haris Djojosepoetro, adviseur schuldhulpverlening bij de afdeling Ondersteuning Ondernemers van de gemeente Amsterdam. Deze gemeente biedt ondernemers op veel vlakken hulp: financiële ondersteuning, maar ook coaching en advies.  
Naar de podcast >>
Nieuwe regels bij schulden
Sinds 1 januari gelden er nieuwe regels bij schulden. Zo word je bijvoorbeeld beter beschermd tegen voorhuwelijkse schulden van je echtgenoot. En heb je een klacht tegen de deurwaarder, dan moet je eerst 50 euro betalen. Klik voor de nieuwe regels op de link hieronder. 
Lees meer >>
Nationale Ombudsman: Toegang tot gemeentelijke schuldhulpverlening niet laagdrempelig en breed genoeg
Gemeenten bieden mensen met problematische schulden niet altijd een laagdrempelige en brede toegang tot de gemeentelijke schuldhulpverlening. Er is dan ook op verschillende punten verbetering mogelijk. Dat is de conclusie van Reinier van Zutphen, de Nationale ombudsman, na een verkennend onderzoek onder tien gemeenten en een gemeenschappelijke regeling.
Lees meer >>
Zzp'ers hoogste risico op armoede: 'Rondkomen steeds moeilijker'
Jacqueline Zuidweg werd onlangs geïnterviewd door RTLZ over de stijgende armoede onder zzp’ers: ‘Ze wachten te lang met hulp vragen. Ondernemers zijn optimisten. Ze blijven hoopvol en denken dat ze het wel redden.’ Wil je het hele artikel lezen? Klik dan op de link hieronder. 
Lees meer >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn