Zuidweg Nieuws
5 februari 2018 
Ondernemen en gezondheid: hoe blijf je fysiek fit?  
Als ondernemer bedrijf je topsport, je werkt keihard en dat is prima, maar zorg ook voor voldoende rust en vooral: beweeg! Beweging is heel belangrijk om het drukke leven als ondernemer vol te kunnen houden. De komende vier nieuwsbrieven besteden we aandacht aan ondernemen en gezondheid, zowel fysiek als mentaal. 
Video:
Beter ondernemen door meer te bewegen! 
In deze video vertelt Jacqueline waarom het zo belangrijk is voor ondernemers om fit te zijn en voldoende te bewegen. Doe vooral wat je leuk vindt, als je maar beweegt en hierdoor ontspanning krijgt. Wil je meer weten, bekijk dan de video! 
Naar de video >>
Column: 
'Ondernemen is topsport!'
"We hoeven niemand uit te leggen hoe belangrijk het is om te sporten. En gelukkig zien ondernemers dat ook in. Maar liefst 85% van de ondernemers sport en ziet hier de voordelen van in, bleek al eens uit een enquête van ING. En dat is niet zo gek, want ondernemers die tijd vrij maken om te bewegen, voelen zich ook lekkerder. Door te sporten maak je je hoofd leeg en hierdoor maak je weer ruimte voor nieuwe ideeën..." 
Naar de column >>
'Ken je eigen cijfers'
Jacqueline Zuidweg werd onlangs geïnterviewd door het online platform Debiteurenbeurs over sterk credit management. Jacqueline benadrukt in het artikel dat het belangrijk is de eigen cijfers goed te kennen. 'Niet alleen die in het heden, maar ook van het verleden en de toekomst. Pas dan kun je als ondernemer goede beslissingen nemen.' Wil je het hele artikel lezen? Klik dan op de link hieronder. 
Meer lezen >>
CBS-rapport: 
zzp'ers zijn het meest kwetsbaar voor armoede
Onlangs publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het rapport 'Armoede en sociale uitsluiting 2018'. Hieruit blijkt dat de alsmaar groeiende groep zzp'ers het meest kwetsbaar is voor armoede. Het risico op armoede onder deze groep liep de afgelopen jaren op en ook investeren zzp'ers het minst van de andere sociale groepen in hun eigen sociale zekerheid.

Wil je het CBS-rapport inzien? Klik dan op de link hieronder. 
Naar het CBS-rapport >>
Podcast: 
Petra de Jong van Squash en Wellness 

Te gast in deze podcast is Petra de Jong, General Manager van Squash & Wellness in Bussum. Zij vertelt hoe belangrijk het is om als ondernemer fysiek fit te zijn en geeft aan welke stappen ondernemers hiervoor kunnen nemen. Wil je de podcast beluisteren?  Klik dan hieronder op de link! 

Naar de podcast >>
Nieuwe gedragscode NVB:
Bank moet mkb'er beter beschermen
Kleinere mkb'ers hebben behoefte aan duidelijkheid van de bank in alle fasen van de financiering: bij de oriëntatie, de aanvraag en tijdens de looptijd van de lening. Daarom heeft de NVB (Nederlandse Vereniging van Banken) de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering opgesteld. Deze gedragscode gaat in op 1 juli. Wil je meer informatie of de gedragscode inzien? Klik dan op de link! 
Meer lezen >>
Tip! 
Bekijk onze online juridische begrippenlijst 
Wat is een dwangakkoord? Wat houdt een beslaglegging precies in? En wat betekent finale kwijting? Ben je op zoek naar meer uitleg over de juridische termen die in de schuldhulpverlening vaak worden gebruikt? Neem dan onze handige begrippenlijst op onze website door. Meer info? Klik dan op de link hieronder. 
Naar de begrippenlijst >>
Jacqueline Zuidweg te gast
bij BNR Nieuwsradio 
Afgelopen vrijdag schoof Jacqueline Zuidweg aan bij het programma Zakendoen op BNR Nieuwsradio. Hierbij kwam ook het onderwerp schulden bij ondernemers aan bod. 

Heb je de uitzending gemist en wil je deze alsnog beluisteren? Klik dan op de link hieronder. 
Luister hier de uitzending >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn