Zuidweg Nieuws
19 februari 2018 
Ondernemen en gezondheid: mentale fitheid
Beweging is heel belangrijk om het drukke leven als ondernemer vol te kunnen houden. Maar vergeet ook je mentale weerbaarheid niet! Zorg er daarom voor dat je opgewassen bent tegen de uitdagingen die op je pad komen, zoals nieuwe concurrenten of veranderende marktomstandigheden. Hoe doe je dat? Meer hierover lees je in deze nieuwsbrief.  
Video:
Hoe krijg je rust in je hoofd?
Als ondernemer heb je veel om over na te denken. Daarom is mentale fitheid misschien wel net zo belangrijk als fysiek fit zijn. In deze video geeft Jacqueline advies hoe je met problemen kunt omgaan en 's nachts niet wakker hoeft te liggen. Wil je meer weten, bekijk dan de video. 
Naar de video >>
Column:
Veerkracht is geen luxe 
"Ben jij, ondernemer, ook zo veerkrachtig? Kun je tegenwicht bieden aan lastige situaties en vervelende omstandigheden? En schakel je tijdig hulptroepen in? Als je alle vragen met ‘ja’ beantwoordt dan hoor ik graag hoe je dat doet want daar leer ik van. Toch zie ik vaak ondernemers die niet op alle vragen bevestigend kunnen antwoorden. Waar teamgevoel en de gemeenschappelijkheid geheel verdwenen zijn..." 
Naar de column >>
Persbericht NVVK:
Naar een betere inzet van schuldhulpverlening door gemeenten
De NVVK (branchevereniging voor schuld-hulpverlening) wil toekomstige raadsleden en wethouders de handvatten bieden die zij nodig hebben om de schulden van mensen écht aan te kunnen pakken. Daarom heeft de NVVK onlangs haar speerpunten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen aangegeven. Wil je weten wat deze speerpunten zijn, klik dan op de link hieronder.  
Naar de speerpunten >>
Onderzoek:
'Wanneer zakelijke problemen persoonlijk worden' 
Wat is de impact van een faillissement voorbij de cijfers? Deze vraag stond centraal in het interviewonderzoek dat Jennifer van Kesteren, Jan Adriaanse en Jean-Pierre van der Rest van de Universiteit Leiden deden onder 11 Nederlandse MKB-ondernemers. De onderzoekers keken specifiek naar de huiselijke, persoonlijke en sociale implicaties van een faillissement. Meer lezen? Klik op de link hieronder. 
Naar het onderzoek >>
Podcast: 
Rob Kurvers van WOOSH5 
In deze podcast is Rob Kurvers, Chief Operating Officer van WHOOSH5 te gast. WHOOSH5 is een online platform dat je helpt bij het trainen van je mentale fitheid en je veerkracht. Veerkracht is het vermogen om flexibel en daadkrachtig te reageren op moeilijke omstandigheden. En dat is belangrijk voor ondernemers in een wereld die alleen maar complexer wordt! Benieuwd? Luister dan naar de podcast! 
Naar de podcast >>
Zuidweg & Partners, PLANgroep en Flanderijn zetten nieuwe stap in preventie van problematische schulden 
Zuidweg & Partners, PLANgroep en incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn hebben onlangs My Financial Support gelanceerd. Hierbij worden mensen geholpen die terecht zijn gekomen in het incassoproces van Flanderijn en waarvan wordt vermoed dat zij te maken hebben met problematische schulden. Door snel in te grijpen en hulp te bieden hopen we dat degene makkelijker kan terugbetalen. 

Meer weten over dit nieuwe initiatief? Klik dan op de link hieronder.  
Meer lezen >>
Rondetafelgesprek over schulden in de Tweede Kamer
Een van de speerpunten van het kabinet is het terugdringen van schulden. In dat kader vond op 12 februari het rondetafelgesprek over schulden in de Tweede Kamer plaats. Hier namen professionals uit de schuldhulpverlening en mensen die met schulden te maken hebben aan deel. Ook Zuidweg & Partners heeft een inzending gedaan met aanbevelingen hoe de schuldhulpverlening in Nederland voor ondernemers nog beter kan.

Heb je het rondetafelgesprek gemist en wil je het alsnog zien? Klik dan op de link hieronder. 
Naar het rondetafelgesprek >>
Bezoek ons op social media
Volg ons op LinkedIn en Twitter!

Hier informeren wij je regelmatig over belangrijke onderwerpen voor ondernemend Nederland.

Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn