Zuidweg Nieuws
5 maart 2018 
Ondenemer en gezondheid: balans werk en privé
Als ondernemer ben je continu aan het schakelen tussen werk en privé. Een goede balans hiertussen is dan ook essentieel om fit te blijven zodat je genoeg energie overhoudt om de uitdagingen van het ondernemerschap aan te kunnen. Hoe doe je dat? Je leest er over in deze nieuwsbrief. 
Video:
Hoe vind je nou die balans? 
Of je nu als ondernemer alleenstaand bent of een gezin hebt, het is een uitdaging om de balans tussen werk en privé te vinden én te behouden. Hoe doe je dat? Plannen, plannen, plannen en prioriteiten stellen! Maar wat als je balans verandert door bijvoorbeeld ziekte of echtscheiding? Bekijk de video! 
Naar de video >>
Column: 
Life is a balancing act 
"Veel ondernemers worstelen met het schakelen van het ene naar het andere domein in hun leven, zeker wanneer het om zorg voor zichzelf gaat. Sporten schiet er vaak bij in, het thuisfront ‘begrijpt’ natuurlijk dat die klant even aandacht behoeft want anders… en dan is er weer iemand van het personeel opgestapt waardoor je in project X knijp komt te zitten. Alle hands aan dek!..." 
Naar de column >>
Onderzoek:
Relatie tussen stress en succes 
Prof. dr. Josette Dijkhuizen deed onderzoek naar de relatie tussen succes en welbevinden van ondernemers in Nederland. Wat bleek: hoe hoger de stress, hoe minder de ondernemer zijn of haar ondernemersdoelen behaald op financieel en persoonlijk vlak. Dus als de ondernemer minder stress ervaart, dan wordt de ondernemer voor zijn of haar gevoel succesvoller. Het is dus van belang dat ondernemers leren met werkvereisten en stress om te gaan, want daar profiteert niet alleen de ondernemer van, maar de hele omgeving! Ben je benieuwd naar dit onderzoek? Lees dan het interview hierover met Josette Dijkhuizen dat onlangs is verschenen in ERM. Wil je de originele publicatie van het onderzoek lezen? Klik dan hier.
Naar het onderzoek  >>
Schulden.nl bij Huurincasso Congres: 'Maatschappelijk verantwoord incasseren'
Schulden.nl, opgericht door Zuidweg & Partners en PLANgroep, is op 17 april aanwezig op het Huurincasso Congres in Bussum. Jacqueline Zuidweg: "Schulden.nl organiseert vroegsignalering van schulden via schuldeisers en biedt passende hulp aan de schuldenaar. Met dit initiatief bieden beide organisaties klanten met een betalingsachterstand snel en gratis hulp." Wil je meer weten over dit congres, lees dan het interview op hun website.  
Meer lezen >>
Podcast: 
Yolanda Buchel van WOOSH5 
In deze podcast over de balans tussen werk en privé is Yolanda Buchel, managing partner van WOOSH5 te gast. WHOOSH5 is een online platform dat je helpt bij het trainen van je mentale fitheid en je veerkracht. WOOSH5 leert je door de oefeningen op hun platform op welke knoppen je bij jezelf moet drukken op het moment dat je merkt dat het wat minder gaat. Meer weten? Luister naar de podcast!
Naar de podcast >>
Update:
NVVK en rondetafelgesprek over schulden
Op 12 februari vond het rondetafelgesprek over schulden plaats in de Tweede Kamer. De NVVK (branchevereniging voor schuldhulpverlening) was hierbij aanwezig. Doel van de rondetafel was het informeren van de leden van de Tweede Kamer over de achtergronden en impact van schulden en welke veranderingen mogelijk zouden kunnen zijn. Naar aanleiding van dit gesprek gaven de leden van de vaste commissie aan graag meer informatie van de NVVK te willen ontvangen over dit onderwerp. De NVVK heeft hier inmiddels gehoor aan gegeven. Wil je dit document inzien, klik dan op de link hieronder. 
 naar  Meer lezen >>
Jacqueline Zuidweg te
gast bij WNL Opiniemakers 
Jacqueline Zuidweg was onlangs te gast in de radiostudio van WNL om in het programma Opiniemakers te praten over de toename van burn-outs bij ondernemers en de gevolgen hiervan voor hun bedrijf. Heb je de uitzending gemist en wil je deze alsnog beluisteren? Klik dan op de link hieronder. 
Naar de uitzending >>
Bezoek ons op social media
Volg ons op LinkedIn en Twitter!

Hier informeren wij je regelmatig over belangrijke onderwerpen voor ondernemend Nederland.

Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn