Zuidweg Nieuws
19 maart 2018 
Ondernemen en gezondheid: hoe ga je om met verslaving? 
Zo’n twee miljoen mensen zijn verslaafd aan drank, drugs of gokken. En daar zitten ook ondernemers tussen. Bij hen kan de verslaving grote problemen veroorzaken. De verslaving kan een oorzaak zijn van de financiële problemen, zoals bij een gokverslaving, of een gevolg zijn van de geldproblemen. 
Video:
Herken en erken je verslaving 
Wat als je ondernemer bent en je hebt te maken met een verslaving die er voor zorgt dat je bedrijf in financiële problemen komt? In deze video gaat Jacqueline dieper in op dit probleem en vertelt wat zij ondernemers dan adviseert. Meer weten? Bekijk de video.
Naar de video >>
Column:
Ondernemer en (gok)verslaafd
"Er is veel verborgen leed onder een grote groep mensen in Nederland en daar rust ook nog eens een enorm taboe op: verslaving. Dit is voor mensen in loondienst al een serieus probleem, maar daar zijn vaak nog wel vangnetten voor. In overleg met de werkgever kan bij een hulpvraag een programma worden aangeboden. Soms komt het ook voor dat iemand vrij neemt of zich ziek meldt als normaal functioneren even niet meer mogelijk is..." 
Naar de column >>
Nationale Drug Monitor: onderzoek en verslaving
Het gebruik van ecstasy, cocaïne en amfetamine onder volwassenen is tussen 2014 en 2016 gestegen. Het percentage rokers daalde in deze periode, en zes op de tien volwassenen drinken meer dan één glas alcohol per dag. Dit en meer staat in het Jaarbericht 2017 van de Nationale Drug Monitor. Meer weten? Klik op de link hieronder. 
Lees meer >>
Jacqueline Zuidweg te gast
bij BNR Nieuwsradio 
Afgelopen vrijdag schoof Jacqueline Zuidweg aan bij het programma Zakendoen op BNR Nieuwsradio. Hierbij kwamen ook de gemeenteraadsverkiezingen en in het bijzonder de schuldenproblematiek onder ondernemers en de toegang tot de gemeentelijke schuldhulpverlening aan bod. Heb je de uitzending gemist en wil je deze alsnog beluisteren? Klik dan op de link hieronder. 
Naar de uitzending >>
Podcast: 
Marco Smit van PentaCO 
Te gast in deze podcast is Marco Smit, eigenaar van PentaCO, een bedrijf dat hulp bij gokverslaving biedt. Hij geeft aan dat verslaving onder ondernemers een taboe is: "Mensen zijn gewend om hun successen te delen, maar als het minder gaat, wordt dat vaak niet gezegd." Wil je de podcast beluisteren? Klik dan op de link hieronder! 
Naar de podcast >>
Gemeenteraadsverkiezingen: Hoe kan de gemeente ondernemers met schulden helpen? 
Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur, vragen wij je aandacht voor de schuldenproblematiek onder ondernemers (met en zonder personeel en persoonlijk aansprakelijk voor hun schulden). Deze groep is door het CBS bereikend op bijna 16% van de totale beroepsbevolking. En ook zij hebben schulden, die vaak hoger zijn dan de schulden van particulieren. Helaas wordt hen de toegang tot de gemeentelijke schuldhulpverlening nog te vaak ontzegd. Meer lezen? Klik op de link hieronder. 
Lees meer >>
Gemeenteraadsverkiezingen: Waar moeten ondernemers op letten? 
Woensdag 21 maart gaan we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Welke plannen hebben de politieke partijen voor jou als ondernemer? Lokale belastingen, parkeren, en bedrijfshuisvesting kunnen van invloed zijn op je bedrijf. Tip: lees de verkiezingsprogramma's! De KvK zette daarnaast de aandachtspunten op een rij. Wil je weten welke dat zijn? Klik op de link hieronder. 
Lees meer >>
Vervolgonderzoek toegankelijkheid schuldhulpverlening
In 2016 onderzocht de Inspectie SZW de toegankelijkheid van schuldhulpverlening.
Naar aanleiding hiervan is besloten om een vinger aan de pols te houden en een vervolg-onderzoek uit te voeren naar de mate waarin gemeenten bij een verzoek om toegang tot schuldhulpverlening de hulpvragen toetsen aan de individuele omstandigheden en het al dan niet weigeren van categorieën hulpvragers. Dit onderzoek is inmiddels afgerond, een link naar dit onderzoek vind je hieronder.  
Lees meer >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn