Zuidweg Nieuws
9 april 2018 
Samen sterker door franchise!
Franchise, wat is dat nu precies? Wanneer word je franchisegever of franchisenemer en wat zijn de voor- en nadelen van deze vorm van ondernemerschap? En wat kan de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) voor jou betekenen? Je leest het in deze nieuwsbrief! 
Video:
Franchise: je kunt er niet omheen!  
Deze video gaat over franchise, een vorm van commerciële samenwerking tussen twee zelfstandige partijen voor de distributie van goederen en/of diensten. In Nederland bestaat franchise sinds de jaren 50, denk maar aan de Hema, Bruna en Febo. En er komen jaarlijks veel nieuwe formules bij. Wil je weten of franchise iets voor jou is? Klik dan op de link. 
Naar de video >>
Column:
Samen sterker door franchise
"Dagelijks staan de kranten vol met positieve berichten over de economische groei. Sommige sectoren groeien in rap tempo. Consumenten hebben meer te besteden en dat is te merken ook. Positief voor het vertrouwen in het ondernemerschap en dat biedt tegelijkertijd kansen om voor jezelf te beginnen als zzp'er of als franchisenemer..."
Naar de column >>
Schulden.nl op het Huurincasso Congres 
Schulden.nl (een initiatief van PLANgroep en Zuidweg & Partners) neemt op 17 april deel aan het Huurincasso Congres in ’t Spant in Bussum. Met Schulden.nl incasseer je maatschappelijk verantwoord! We ontmoeten je graag op stand 10. Meer weten over dit congres? Klik hieronder voor de link. 
Meer lezen >>
Podcast:
Ralph Markwat van FHC Formulebeheer en lid van de NFV
Te gast in deze podcast is Ralph Markwat, directeur van FHC Formulebeheer en al sinds jaar en dag lid van de Nederlandse Franchse Vereniging (NFV). Hij geeft aan dat de NFV veel kennis in huis heeft en advies geeft aan franchisegevers en -nemers. Zijn tip: word lid van de NFV! Meer weten, luister dan naar de podcast! 
Naar de podcast >>
Gratis download:
De 11e editie van het Geldboek voor ondernemers is uit! 
De 11e editie van het Geldboek voor onder-nemers is uit! Het Geldboek is samengesteld door de KvK en ook dit jaar heeft Zuidweg & Partners weer bijgedragen aan de redactionele totstandkoming. Het Geldboek biedt ondernemers meer grip op hun geldzaken. Nieuw in deze editie zijn hoofdstukken over pensioenen, verzekeren en kredietregistratie. Ben je benieuwd naar het boek, klik dan op de link hieronder en download jouw gratis exemplaar! 
Download het Geldboek >>
'Schulden in maatschappij weer naar gevaarlijk hoog niveau' 
De schulden van bedrijven, beleggers, huizenkopers, consumenten en overheden lopen wereldwijd weer op tot een gevaarlijk hoog niveau. En omdat onvoldoende duidelijk is waar de risico's zitten, zou het kunnen dat de markten de oplopende tekorten onderschatten. Daarvoor waarschuwen Nout Wellink en Hans Hoogervorst in De Telegraaf. Ze noemen de banksector een bron van zorg.
Meer lezen >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn