Zuidweg Nieuws 
23 april 2018
Alles over franchise: de franchisegever
In onze serie over franchise staat deze keer de franchisegever centraal. Hoe word je een goede franchisegever? Wat zijn je rechten en plichten als franchisegever en waar moet je allemaal aan denken als je hiervoor kiest? Communicatie en teamwork is hierbij belangrijk. Meer hierover lees je in deze nieuwsbrief!
Video:
De franchisegever
Deze video gaat over de franchisegever. De franchisegever ‘geeft’ zijn bedrijfsformule aan de franchisenemer. De franchisenemer moet voor het gebruik hiervan betalen, maar kan in ruil daarvoor aan de slag met een mooi concept als bijvoorbeeld de Hema. Ben je benieuwd wat het inhoudt om een franchisegever te zijn, klik dan op de link hieronder! 
Naar de video >>
Column:
Franchise: samen sterker! 
"In 1994 richtte mijn vader onze organisatie op. Een franchiseformule voor cafetariabedrijven; ontstaan vanuit zijn eigen buitengewoon succesvolle cafetaria. Ondernemers waren nieuwsgierig naar zijn succes, de oorsprong ervan en wilden graag aan boord van zijn nieuwe organisatie. 'Van ondernemers, voor ondernemers', zou zijn slogan kunnen zijn..."
Naar de column >>
Het nieuwe huwelijksvermogensrecht in vogelvlucht 
Op 1 januari 2018 is het nieuwe huwelijksvermogensrecht in werking getreden. Als partners na deze datum in het huwelijk treden dan trouwen zij niet meer 'automatisch' in gemeenschap van goederen, maar is er sprake van een beperkte gemeenschap van goederen. Wat houdt deze wetswijziging in en wat zijn de gevolgen voor de praktijk van de schuldhulpverlener? 
Meer lezen >>
Aantal failliet verklaarde bedrijven stijgt in maart
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gestegen. In maart werden er 34 bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In februari daalde het aantal faillissementen nog met 42. 
Meer lezen >>
Podcast: 
Ralph Markwat van
FHC Formulebeheer
Te gast in deze podcast is Ralph Markwat, directeur van FHC Formulebeheer, met succesformules in fastfood, horeca en catering. Communicatie en overleg is heel belangrijk voor hem. Daarom komt hij regelmatig bij de franchisenemers over de vloer voor overleg. Het geheim van het succes?  Elkaar versterken! Wil je de podcast beluisteren? Klik dan op de link! 
Naar de podcast >>
Inloopspreekuur:
Elke donderdag bij de KvK in Amsterdam
Ben jij een ondernemer in zwaar weer uit Amsterdam en heb je behoefte aan advies? Zuidweg & Partners organiseert elke donderdag van 09.00 – 10.00 uur een inloopspreekuur bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Hier kun je jouw situatie bespreken met een van onze deskundige adviseurs en krijg je vrijblijvend advies welke stappen je nu kunt nemen.

Locatie:
Kamer van Koophandel
De Ruijterkade 5
1013 AA Amsterdam

Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op via telefoon (035) 538 53 50. Wij helpen je graag!
Jacqueline Zuidweg te gast
bij BNR Nieuwsradio 
Vrijdag 13 april schoof Jacqueline Zuidweg aan in het ondernemerspanel bij het programma Zakendoen op BNR Nieuwsradio. Hierbij kwamen onder meer het groeiend aantal faillissementen aan bod. Heb je de uitzending gemist en wil je deze alsnog beluisteren? Klik dan op de link hieronder.
Naar de uitzending >>
Schulden.nl bij Huurincasso Congres: 'Maatschappelijk verantwoord incasseren' 
Schulden.nl, opgericht door Zuidweg & Partners en PLANgroep, was op 17 april aanwezig op het Huurincasso Congres in Bussum. Schulden.nl organiseert vroegsignalering van schulden via schuldeisers en biedt passende hulp aan de schuldenaar. Op de website van de Credit Expo is een mooi verslag van de dag verschenen over dit congres. Wil je meer weten over de dienstverlening van Schulden.nl? Klik dan op de link hieronder. 
Lees meer over Schulden.nl  >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn