Zuidweg Nieuws
7 mei 2018 
Alles over franchise: de franchisenemer
In onze serie over franchise staat deze keer de franchisenemer centraal. Een franchisenemer exploiteert voor eigen risico en verantwoording een zaak onder de formule van een franchisegever, zoals bijvoorbeeld de Febo. Het is ondernemen ‘binnen de regeltjes’ van een al vaststaande formule. Meer hierover lees je in deze nieuwsbrief!
Video:
De franchisenemer
Deze video gaat over de franchisenemer. Hoe word je franchisenemer en waarom zou je daarvoor kiezen? Wat heb je nodig als je er over denkt om franchisenemer te worden? Wil je meer weten over dit onderwerp, klik dan op de link hieronder! 
Naar de video >>
Column:
Ikwilreisadvies.nl kiest toch voor franchise
"Wanneer de stenen reisbureaus achter elkaar sluiten, besluit ik weer mijn oude beroep op te pakken. Als zelfstandig reisadviseur ben ik ervan overtuigd dat persoonlijke aandacht en maatwerk de toekomst heeft in de reiswereld. Klanten hebben namelijk geen zin meer om op zaterdagmiddag uren op een krukje te zitten in een overvol winkelcentrum..."
Naar de column >>
Tip!
Bekijk onze online juridische begrippenlijst
Wat is een dwangakkoord? Wat houdt een beslaglegging precies in? En wat betekent finale kwijting? Ben je op zoek naar meer uitleg over de juridische termen die in de schuldhulpverlening vaak worden gebruikt? Neem dan de handige begrippenlijst op onze website door. Meer info? Klik op de link hieronder.
Naar de begrippenlijst >>
Podcast:
Marieken Neijman van Ikwilreisadvies.nl 
Te gast in deze podcast is Marieken Neijman, franchisenemer bij de reisformule Personal Touch Travel. In overleg met deze franchisegever koos ze er voor om onder de naam Ikwilreisadvies.nl te gaan werken. Ben je benieuwd naar de ervaringen van Marieken als franchisenemer? Luister dan naar de podcast! 
Naar de podcast >>
Gratis download:
De 11e editie van het Geldboek voor ondernemers is uit! 
De 11e editie van het Geldboek voor onder-nemers is uit! Het Geldboek is samengesteld door de KvK en ook dit jaar heeft Zuidweg & Partners weer bijgedragen aan de redactionele totstandkoming. Het Geldboek biedt ondernemers meer grip op hun geldzaken. Nieuw in deze editie zijn hoofdstukken over pensioenen, verzekeren en kredietregistratie. Ben je benieuwd naar het boek, klik dan op de link hieronder en download jouw gratis exemplaar! 
Download het Geldboek >>
Inloopspreekuur:
Elke donderdag bij de KvK in Amsterdam
Ben jij een ondernemer in zwaar weer uit Amsterdam en heb je behoefte aan advies? Zuidweg & Partners organiseert elke donderdag van 09.00 – 10.00 uur een inloopspreekuur bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Hier kun je jouw situatie bespreken met een van onze deskundige adviseurs en krijg je vrijblijvend advies welke stappen je nu kunt nemen.

Locatie:
Kamer van Koophandel
De Ruijterkade 5
1013 AA Amsterdam

Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op via telefoon (035) 538 53 50. Wij helpen je graag!
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn