Zuidweg Nieuws
28 mei 2018 
Alles over franchise: de franchise-advocaat 
Franchise moet je goed regelen. Zo is er altijd een contract tussen een franchisenemer en een franchisegever. Mochten er problemen zijn, dan zou je verwachten dat er een franchisewet is. Deze is er helaas (nog) niet. Maar wat nu als franchisegever en franchisenemer het niet met elkaar eens zijn? Ons advies: schakel altijd een deskundige in op het moment dat je er onderling niet uitkomt.  
Video:
De franchise-advocaat
Het kan gebeuren dat je als franchisenemer onenigheid krijgt met je franchisegever (of andersom). Goede rechtsbijstand is dan een must. Vraag in dit geval altijd een gespecialiseerde franchise-advocaat om hulp. Meer weten? Bekijk de video! 
Naar de video >>
Column:
Mediation in franchise, waarom niet? 
"Als advocaat treed ik op voor zowel franchisegevers als franchisenemers. Ik zie dat als toegevoegde waarde voor de cliënt omdat ik de belangen van de andere partij in mijn advisering kan voorleggen aan de cliënt..."
Naar de column >>
Gemeentelijke vangnetregeling zelfstandigen onbekend bij zzp'ers 
Gemeenten moeten zzp’ers beter informeren over de mogelijkheden van ondersteuning bij financiële problemen. Het hiervoor bedoelde Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (Bbz) is nauwelijks bekend onder de doelgroep, meldt ZZP Nederland. 
Meer  Lees meer >>
Onderzoek: 
Draag als ondernemer bij aan de wetenschap! 
Ondernemers zijn belangrijk voor de samenleving en daarom doet de Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoek naar ondernemend gedrag en de ervaringen van ondernemers met ondernemerschap. Help jij mee door de korte vragenlijst in te vullen? 
Naar de vragenlijst >>
Podcast:
Adeny van Engel, advocaat en mediator bij Van Engel Legal 
Te gast in deze postcast is Adeny van Engel. franchise-advocaat, mediator en coach. Sinds kort heeft ze haar eigen kantoor: Van Engel Legal. Wil je weten wat haar werk inhoudt, luister dan naar de postcast. 
Naar de podcast >>
Actieplan kabinet tegen problematische schulden  
Gemeenten moeten meer mensen met schulden helpen en dit moet efficiënter gebeuren. Staatssecretaris Van Ark gaat daarom met gemeenten in gesprek over een nieuwe schuldenaanpak. Te veel mensen kunnen nu niet terecht bij hun gemeente voor hulp! Om knelpunten weg te nemen, komt Van Ark met een actieplan met 40 punten. 
Meer  Lees meer >>
Jacqueline Zuidweg te gast
bij Nieuws en Co op NPO Radio1 
Op 23 mei was Jacqueline Zuidweg te gast bij het programma Nieuws en Co op NPO Radio 1, waarbij ze reageerde op het actieplan van staatssecretaris Van Ark voor mensen met problematische schulden. In dit programma is ook Van Ark te beluisteren en haar voornemen om ook de positie van zzp'ers met schulden te gaan verbeteren. Heb je de uitzending gemist en wil je deze alsnog luisteren? Klik dan op de link hieronder. Jacqueline zat in de uitzending van 18:00 - 18:30.
Naar de uitzending >>
Jacqueline Zuidweg veel te gast op BNR Nieuwsradio 
Jacqueline Zuidweg was de afgelopen week veel te gast bij BNR Nieuwsradio. 

Programma Zakendoen, woensdag 16 mei, onderwerp 'data'. Het interview met Jacqueline begint vanaf 45:50.  https://bit.ly/2JafekR

Programma de Ochtendspits, woensdag 23 mei, onderwerp is het actieplan van staatssecretaris Van Ark. Het interview met Jacqueline begint vanaf 3:04:45. 
https://bit.ly/2J6sery
  
Programma Ask me anything, woensdag 23 mei, onderwerp 'ondernemers in geldnood'.  
https://bit.ly/2IQobMr

Programma Zakendoen, vrijdag 25 mei, in het ondernemerspanel. Het interview met Jacqueline begint vanaf 1:00:10
https://bit.ly/2kqSrDj 
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn