Zuidweg Nieuws
25 juni 2018 
Online zichtbaarheid: zelf online radio maken 
Online zichtbaarheid is belangrijk om je bedrijf onder de aandacht te brengen én te houden. Hoe je dat doet? Met social media bijvoorbeeld. Maar heb je al eens gedacht aan het maken van een online radioprogramma (ook wel podcast) genoemd? In deze nieuwsbrief lees je hier meer over. 
Column:
Een dag in de Radiofabriek! 
"Papa, wat ga je doen?" "Dat weet je toch?", zeg ik terug tegen Daphne, mijn jongste dochter van 11 jaar oud. "Nee, eigenlijk niet…, jullie doen toch iets op internet?", vraagt ze nieuwsgierig. "Nou Daphne!", speciaal voor jou volgt hier een kort verslag van een willekeurige dag in de Radiofabriek..."
Naar de column >>
Liveblog Nibud-studiereis over Financieel Gedrag 
In juni nam Jacqueline Zuidweg deel aan een studiereis naar Tallinn en Helsinki met als thema 'Financieel gedrag'. Deze werd georganiseerd door het Nibud. Er werd onder andere een bezoek gebracht aan het Ministerie van Financiën in Estland, waar Jacqueline een presentatie verzorgde over onder meer het schuldenprobleem onder ondernemers in Nederland. Lijkt het je interessant om het liveblog hiervan te lezen, klik dan op de link!
Naar het liveblog >>
Keurmerk voor bewindvoerder die mensen uit schulden helpt?
Bewindvoerders die mensen uit de schulden begeleiden, moeten aan strengere eisen voldoen. Daarom willen D66 en CDA een diploma-eis of keurmerk invoeren, zodat beter te controleren valt of de bewindvoerder in kwestie zijn werk wel goed doet.
Meer  Lees meer >>
Meer nodig voor effectieve schuldhulpverlening 
Er moet meer gebeuren om problematische schulden effectief te bestrijden. Minder bureaucratie bijvoorbeeld: mensen hebben al gauw te maken met 27 verschillende regelingen. Dat schrijven organisaties in het sociaal domein aan de Tweede Kamer.
Lees meer >>
Podcast:
Jaco Bal: 'Podcasts gaan gemeengoed worden' 
Te gast in deze postcast is Jaco Bal, directeur en medeoprichter van het online radiostation YPCA, de Radiofabriek. Een mooi gesprek over de voordelen van online radioprogramma's en de toekomst van YPCA.: "Iedereen zijn eigen radioprogramma." Luister naar de postcast! 
Naar de podcast >>
Kamer wil einde aan stapeling boetes voor mensen met schulden 
Er moet een einde komen aan het stapelen van boetes door de overheid, vindt een meerder-heid in de Tweede Kamer. Door boete op boete raken mensen die toch al worstelen met schulden door toedoen van de overheid steeds verder in de ellende, zo meldde RTL Nieuws onlangs.
Meer  Lees meer >>
Al 100.000 online
geldplannen ingevuld! 
Er zijn al  meer dan 100.000 online geldplannen van het Nibud over het onderwerp 'Beter rondkomen' ingevuld. Deze online geldplannen zijn onderdeel van Startpunt Geldzaken. Er zijn nu vijf geldplannen beschikbaar: 'Beter rondkomen', 'Kom uit de geldzorgen', 'Sparen, aflossen of beleggen', 'Rondkomen met kinderen' en 'Studie (klein)kinderen'.
Lees meer >>
Vanaf 1 juli:
Wetswijzigingen voor mkb'ers 
Vanaf 1 juli verandert er het een en ander voor mkb'ers. Als ondernemer krijgt je dan te maken met nieuwe wetten en regels. Welke zijn voor jou als mkb'er van belang? Klik op de link hieronder voor de belangrijkste wetswijzigingen.
Meer  Lees meer >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn