Zuidweg Nieuws
24 september 2018 
Schuldenprobleem staat hoog op de politieke agenda 
Er is veel aandacht voor het schuldenprobleem in Nederland en dat is ook hard nodig voor ondernemers met schulden. Dit blijkt uit de data-analyse die wij hebben laten uitvoeren. Relevant in dit kader zijn de onderzoeken van de Ombudsman over de te hoge drempels bij gemeenten en het actieplan van staatssecretaris Van Ark. 
Data-analyse:
130.000 ondernemers in ernstige financiële problemen 
Omdat Zuidweg & Partners het belangrijk vindt dat ondernemers met schulden worden geholpen, hebben wij een data-analyse laten uitvoeren van het aantal ondernemers in Nederland waarvan de kans heel hoog is dat zij worstelen met problematische schulden. De uitslagen hiervan zijn zeer zorgwekkend. Uit de analyse komt naar voren dat van de in totaal 1.572.307 bedrijven in Nederland, er maar liefst 365.212 financiële problemen hebben. Hiervan hebben 130.580 bedrijven zeer ernstige financiële problemen en dreigt bedrijfsbeëindiging. Wil je meer informatie over deze data-analyse, klik dan op deze link. Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Jacqueline Zuidweg via jzuidweg@zuidweg-partners.nl.
Actieplan kabinet tegen problematische schulden
Gemeenten moeten meer mensen met schulden helpen en dit moet efficiënter gebeuren. Staatssecretaris Van Ark gaat daarom met gemeenten in gesprek over een nieuwe schuldenaanpak. Te veel mensen kunnen nu niet terecht bij hun gemeente voor hulp! Om knelpunten weg te nemen, kwam Van Ark met een actieplan met 40 punten.
Lees meer >>
Arie Hovestad nieuwe directeur van Zuidweg & Partners 
Vanaf 1 september jl. is Arie Hovestad benoemd als directeur van Zuidweg & Partners. Arie is sinds 2009 werkzaam bij Zuidweg & Partners in verschillende functies waarvan sinds 2013 als Manager bedrijfsvoering. Jacqueline Zuidweg blijft Statutair directeur, maar zal zich naast Zuidweg & Partners onder andere richten op de uitbouw van de initiatieven Schulden.nl en MKBDoorgaan.nl. 
Jacqueline Zuidweg co-host
op BNR Nieuwsradio
Jacqueline Zuidweg zal de komende maanden aanschuiven als co-host bij BNR Nieuwsradio in het programma Zakendoen. Hierin wordt tussen 12:00-14:00 uur het belangrijkste zakelijke nieuws van de dag besproken. Jacqueline is op 24 september, 16 oktober en 27 november in de studio aanwezig. Luisteren doe je dan via deze link
Conclusies vervolgonderzoek Nationale ombudsman
Zelfstandigen met schulden krijgen geen of onvoldoende hulp van de gemeente, is een van de conclusies uit het vervolgonderzoek van De Nationale ombudsman. De ombudsman roept gemeenten daarom op om de toegang tot schuldhulpverlening voor zelfstandigen op korte termijn te verbeteren. Alleen wijzen op Bbz is onvoldoende: er moet gespecialiseerde hulp worden ingeschakeld of gemeenten moeten dat zelf gaan regelen. Klik op de link hieronder voor het rapport. 
Lees meer >>
'Waarom steeds meer gemeenten schuldhulp aan ondernemers aanbieden en vergoeden'
Jacqueline Zuidweg schreef voor het tijdschrift Sociaal Bestek een artikel over schuldhulpverlening voor ondernemers. Wat zijn haar ervaringen van de afgelopen 24 jaar, lessons learned en wat zijn de ontwikkelingen en trends? Wil je het artikel lezen, klik dan op de link hieronder. 
Lees meer >>
Gratis budgettraining voor mensen in Amsterdam
Woon je in Amsterdam en wil je in groepsverband tips en ervaringen delen over hoe je kunt rondkomen met weinig geld? Misschien is de 'Op Eigen Kracht-training' dan iets voor jou. Er zijn diverse startdata en locaties in Amsterdam en ook worden tijdens de training verschillende thema’s behandeld. Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Als vervolg op de Op Eigen Kracht-training wordt er voor Amsterdammers de training 'Werk aan je toekomst' georganiseerd. Deze training is ook los te volgen. Tijdens deze training (4 bijeenkomsten) maak je een stappenplan om een persoonlijk doel te bereiken. Meer info, klik hier
Samenwerking Schulden.nl en WePayPeople 
Het Amsterdamse payrollingbedrijf WePayPeople en Schulden.nl, een joint venture van PLANgroep en Zuidweg & Partners, gaan een samenwerking aan om uitzendkrachten die geconfronteerd worden met loonbeslag te helpen bij de oplossing van hun financiële problemen. Meer info? Klik op de link hieronder.
Naar het persbericht >>
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn