Zuidweg Nieuws
8 oktober 2018 
Het ondernemerstaboe 
Successen worden gemakkelijk gedeeld, maar een ondernemer praat niet snel over financiële problemen. Dat is in Nederland nog steeds een taboe. Daarom zijn BNR en de Kamer van Koophandel het 'Grote Ondernemerstaboe' gestart, een podcastserie waarbij Jacqueline Zuidweg als expert tips geeft over hoe je doorgaat als alles tegenzit. Ook besteedden we al eerder aandacht aan dit taboe. Meer hierover lees je in deze nieuwsbrief.
Nieuwe podcastserie 'Het grote Ondernemerstaboe' 
Een ondernemer praat zelden over financiële problemen. Dat is in Nederland nog een taboe. Daarom zijn BNR en de Kamer van Koophandel het ‘Grote Ondernemerstaboe’ gestart, een podcastserie waarbij ondernemers praten over hun faalmomenten. Meer lezen? Klik op de link hieronder. Hier vind je ook de link naar de podcast. 
Meer lezen >>
Onderzoek:
'Wanneer zakelijke problemen persoonlijk worden' 
Wat is de impact van een faillissement voorbij de cijfers? Deze vraag stond centraal in het interviewonderzoek dat Jennifer van Kesteren, Jan Adriaanse en Jean-Pierre van der Rest van de Universiteit Leiden deden onder 11 Nederlandse MKB-ondernemers. De onderzoekers keken specifiek naar de huiselijke, persoonlijke en sociale implicaties van een faillissement. Benieuwd naar het onderzoek? Klik op de link hieronder.
Meer lezen >>
Zuidweg & Partners helpt Sinterklaas een handje
Alle kinderen kijken uit naar pakjesavond. Maar wat als de Sint je kind overslaat? Gelukkig is er de stichting Sinterklaasbank. Ook dit jaar steunt Zuidweg & Partners de Sinterklaasbank en zullen er kinderen van ondernemers in een traject bij Zuidweg blij worden gemaakt met een Sinterklaascadeau. Wil je meer weten? Klik dan op onderstaande link.
Meer lezen >>
Jacqueline Zuidweg co-host
op BNR Nieuwsradio
Jacqueline Zuidweg zal de komende tijd aanschuiven als co-host bij BNR Nieuwsradio in het programma Zakendoen. Hierin wordt tussen 12:00-14:00 uur het belangrijkste zakelijke nieuws van de dag besproken. Jacqueline is op 16 oktober en 27 november weer in de studio aanwezig.Luisteren doe je dan via deze link
Rapport SCP:
Als werk weinig opbrengt
In Nederland stijgt het aandeel werkende armen sinds 1990. De toename in de periode 2001-2014 is vermoedelijk vooral ontstaan door achterblijvende lonen, dalende winsten en toenemende werkloosheid. Werkende zzp’ers, alleenstaanden en mensen met een migratie-achtergrond behoren vaak tot de armen. Gemeenten schenken in hun beleid relatief weinig specifieke aandacht aan werkende armen. Klik op de link hieronder voor meer informatie over dit onderzoek. Hier vind je ook de link naar het rapport.
Meer lezen >> 
KvK-campagne om taboe op zakelijk tegenslag te doorbreken 
Wist je dat de meeste ondernemers wel eens een periode van zwaar weer meemaken? Daarom startte de KvK vorig jaar met de KvK Comebacklijn, een campagne om aan te geven dat de Kvk een luisterend oor, advies of doorverwijzing biedt aan ondernemers. Bekende ondernemers als Ron Blaauw en Jörgen Raymann hebben ook te maken gehad met zwaar weer en delen hun verhalen om te laten zien dat je er als betere ondernemer uit kunt komen. Klik op de link voor meer informatie. 
Meer lezen >>
Hoe ga je om met de angst om te falen? 
De mate waarin je onzekerheid en angst kan omzetten in actie is een van de dingen die je succes als ondernemer bepaalt. Een onlangs  verschenen Brits onderzoek werpt nieuw licht op hoe ondernemers omgaan met de angst voor tegenslagen. Hoe kun je je angst om te falen in goede banen leiden? Wil je meer lezen, klik dan op de link hieronder. 
Meer lezen >>
Zuidweg Nieuws
De eerstvolgende Zuidweg Nieuws verschijnt op 5 november a.s.
Zuidweg & Partners
Graaf Florislaan 40
1200 CD HILVERSUM

T: (035) 538 53 50
W: www.zuidweg-partners.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn